HjemNyheterAktueltLiker at det skjer mye!
Vinusha er trainee i Hias

Liker at det skjer mye!

-Det er gøy at det skjer så mye her! Det er jo ikke hvert år det bygges nytt vannbehandlingsanlegg samtidig som renseanlegget bygges om. Selv om jeg ikke er direkte involvert i de store prosjektene, plukker jeg opp mye og blir dratt med i det som skjer, sier Vinusha Pulendran. Hun begynte som trainee i Hias 1. mai. Vinusha er med i TraineeVANN, som er Norsk Vanns tranineeordning.

Traineeløpet består av tre moduler, hver på åtte måneder. Vinusha hadde sin første modul i Ringsaker kommune, hvor hun jobbet med beregning av innlekk og lekkasje i tillegg til energiregnskap i forbindelse med strømforbruk på pumpestasjoner og FDV-dokumentasjon på det nye vannverket.

 

Kvalitetssikring og lab

I Hias jobber hun med kvalitetssikring av data i ledningsnettet i Gemini. Dette er forarbeid til en nettmodell for Hamar kommune. -Fokus er å sjekke dimensjoner, strømningsretning og fall. Jeg lager en oversikt over feil og mangler, sier Vinusha. Fra juni har hun også jobbet daglig i laboratoriet med prøvetaking av Hias-prosessen. -Det har vært fint å få prøve seg på laboratoriearbeid. Dette var nytt for meg da jeg begynte i Hias. Det er en fin avveksling fra å arbeide foran PC'en, sier hun.

 

 

Preget av korona

For Vinusha ble både innspurten på studenttilværelsen og starten på arbeidslivet preget av pandemien. -De første fire månedene i Ringsaker kommune var relativt normale. Da var jeg mye ute på prosjekter. Deretter ble det fire måneder med hjemmekontor, sier hun.

 

I Hias ble det en oppstart med mye hjemmekontor som følge av nedstengningen etter 17.mai. -Jeg har blitt fulgt opp og har følt meg ivaretatt selv om jeg har sittet på hjemmekontor. Derfor er jeg fornøyd med at jeg valgte å bli trainee. Arbeidsoppgavene er varierte, og jeg får en praktisk tilnærming til faget, sier Vinusha. Den siste modulen skal hun ha i GIVAS.

Visjon og verdier

Hias' visjon:

  • Et skritt foran.

 

Hias' verdier:

  • Miljøbevisst.
  • Pålitelig.
  • Handlekraftig.